The clear lake!

I söndags åkte vår grupp iväg med nordicas staff till en sjö ute i bergen för att campa. Två timmars bussfärd från Kunming city. Det var skönt att lämna storstaden för ett tag och bara vara i naturen. me like. Eftersom jag verkligen inte är någon stadstjej. Denna sjön var tydligen en utav de renaste sjöar i hela Yunnan provinsen. Så man kunde bada vilket var great. Men man lever lite på mottot "this is china" Vilket innebär att man aldrig riktigt vet...
to be continued.

Camping wit Nordica's staff


Yo

Idag är det lördag och vi är lediga tills i kväll, jag och mina rumskompisar tog en lång frulle, och bara tog det lungt. Sen så cyklade vi till den kända shopping gatan och gjorde lite shopping. Det är galet vad alla kläder är smååå. Men jag hittade faktiskt två plagg.. Jag mår bra och börjar så smått att anpassa mig vid den stora stora kulturkrocken.. Det har varit ett par galna dagar!!! Hoppas ni mår bra?!!

Love.

creative

Glömde säga att idag har jag köpt målarfärg, pennor, skissblock, fint målar papper och penslar allt till ett värde av 77 kronor. Kina är helt enkelt möjligheternas land.

Kontraster


The call

Hade precis ett samtal med världens bästa Pappa, Älskar dig så mycket! Du är grym som stöttar mig i alla mina galna saker.. Pratade även med syster du finns med mig hela tiden.

Mycket kärlek,


Idag får Psalm 62:1-2 Bära mig

"Bara hos Gud finner jag ro,
från honom kommer min räddning.
Han är klippan som räddar mig,
min borg där jag står trygg.
Cityhunt

Konstigt hur en dag kan kännas som en hel evighet.. Vi började dagen på Nordica, vilket är ett kulturcenter i centrala Kunming, där kreativa människor möts och skapar något nytt. Kolla nordica.com för mer info om vad de är. I allafall så var vi där klockan 10 och fick lite allmän information om stället och vad vi ska hjälpa till med. Sen var det lunch, vilket var ett helt kapitel isig, haha. Alla ville säga något och få sin vilja igenom men tillslut så fick vi iallafall in maten..

Sen så hade vi cityhunt på schemat, jag och Sara var ett team där vi fick olika missions att göra, för att lära känna staden bättre. Vi åkte bland annat till green lake park, letade upp en mcdonalds och gjorde push ups med två kineser.. Är för övrigt mycket stolt över min rosa kinesiska cykel och att jag överlevde trafiken..
Nu ska jag sova, hörs igen!Han vakar

Sitter i min säng och månen lysser in. De är nu kväll och mörkret har fallit över Kunming, man känner att stillheten lägger sig så smått över staden. Fast bara i några timmar till sen vaknar hon och nattlivet sätter igång.. Kunming är nämligen en 24 hours on the go. Händer alltid saker och människor flockas runt restauranger och kareokebarer och man känner en viss intensitet. Vilket är en stor kontrast från mig.. Där stillhet är ett måste. Men jag lär mig att finna den mitt i ett intenst myller.. Saknar Er redan, hoppas ni mår bra!

Återkommer med lite bilder från Beijing (kinesiska muren, himmelska fridens torg och den förbjudna staden.)

Love You!


Crazy

Heeeej hjärtan. Im back, lever och mår bra trotts ett jetlag som inte riktigt vill landa. Annars är jag i Beijing/peking galen stad, mycket människor, cyklar och bilar.. folk är överallt.. ett nytt stim, mitt första intryck av kineser är att de är väldigt gästvänliga och trevliga, äldre män känns dock som att de är herrar på teppan. Kan vara lite ohyfsade som rapa precis bredvid en, snyta sig lite diskret i en blomkruka and so on.

Matenkulturen passar mig väldigt bra, man äter lääänge och småäter mycket, plockar lite från olika rätter som man har beställt. Frukosten är lite skatsh överkokt ris och vatten som blandas med någon form av kött, nudlar eller varma grönsaker serveras också till frulle.

Kineser kan verkligen ingen engelska så det är intressant  att se hur mycket som kommer fram genom kroppsspråket.. Vi har åkt mycket taxi vilket är speciellt då man inte kan göra sig förstådd, men man lämnar bara fram sitt vistikort från hotellet eller dit man ska och hoppas på att taxichafören kör en till rätt destionation. Ber en bön varje gång jag sätter mig i en taxi.

 


song

Ensamtid i Malmö, skönt! har varit intensiva dagar med mycket tankar, ifrågasättande om jag gjort rätt beslut. Ska jag verkligen åka? är jag helt knäpp.. och så vidare.. Har jag blivit klockare? vi lämnar den frågan öppen. Vad jag vet är att jag är påväg och att det kanske inte känns helt hundra.. Men att ta dagen som den kommer och att leva i nuet hjälper. Att förstå vilken grym möjlighet och en fantastisk chans som jag bara var tvungen att ta.. Att det inte känns helt hundra är nog på grund av att Ni där hemma inte har gjort det lättare.. Älskar Er alla! och vi ses igen, snart mycket snart..

Prob 23:18
There is surely a future hope for you,
and your hope will not be cut off"

Mitt i all intensivitet och information så övade vi inför våran välkomst konsert som vi ska ha den 4:de september, första låten som övades in här i malmö fhsk var min favoritlåt med coldplay. Martin (kursledare) på piano helt avskalat och rentav magiskt.. Texten fick en helt annan innebörd!

"When you try you best but you don't succeed
When you get what you want, but not what you need
When you feel so tired, but you can't sleep
Stuck in reverse

And the tears come streaming down your face
When you lose something you can't replace
When you love someone but it goes to waste
Could it be worse?

Lights will guide you home,
and ignite your bones,
And i will try to fix you."RSS 2.0