Smaka&Se II

Saknar er där hemma, facebook är inte särskilt stabilt här så skriv gärna till min mail, fridacaroline@hotmail.com Eller om ni vill skicka post så är adressen: Frida Karlsson) c/o T/CG NORDICA XI BA ROAD NO 101 LOFT, Kunming, Yunnan, China. Här nedan kommer lite blider från vår resa. Ta hand om er!


Cat Ba Island


träningspassäventyr!


I hanoi, utanför royal hotell! Malin, Jag och Lotta

Stabilt..:)


Kinahatt?

Fin kväll


Nattåget, haha!Back from Vietnam

Wow, im blown away! Finner inga ord på hur jag ska förklara Vietnam och vår resa som var mer än lyckad. Lite förälskad i landen måste jag nog säga.. Är grymt stolt över att jag faktiskt tog tag i mig själv och drog iväg. Backpacking kanske är något för mig ändå.. Vi starta av vår resa från kunmings busstation 9.40 blev där lätt överraskade att bussen var så fräsh.. Jag hade föreställt mig en skruttig brun igrodd kinabuss. Men denna var fräsch, yunnan express, (glatt ovetande att bussfärden hem skulle bli allt mindre glamorös..) I alla fall, Bussfärden präglades av kinamusik på högsta volym och en dubbad 90-tals film. haha! Jag roade mig istället med att titta ut genom fönstret där risfälten rusade förbi. Kinamusiken kunde man dock inte riktigt bli av med.. 17.00 var vi framme vi gränsen Lao Cai, där gick vi igenom tullen för att få en stämpel i vårt visum, som visade sig bli en rysare för mig. Men de hinner jag inte skriva om nu, lovar att komma med updates on that one. Passerade gränsen och väl inne i vietnam så hade vi ingen arning om vart vi skulle, vad vi visste var att vi måste ta ut pengar och gå till tågstationen för att hoppa på ett nattåg till Hanoi. Men allt löser sig som man brukar säga och vi hittade en ATM och en host. taxi eller golfbil som körde oss till tågstationen, men de ville bara lura oss på pengar, vi hade kommit överens om 50.000 dong vilket motsvarar ca 20 kr. Men de vägra ge oss växel tillbaka,(alltså taxi/golfchafören) efter lite tjat och gnat fick vi vår växel tillslut.. Men ja första mötet med vietnameser var väl inte de bästa..

Vi fick tag i ett nattåg med soft bed i en liten koja med sex sovplatser två i varje längst upp.. Jag och Viktoria hamna med fyra vietnameser där de var lite väl nyfikna av att se i våra väskor. Iaf. klättra upp till topsängen och gjorde sig redo för att sova.. Ingen beautysleep direkt men ska de vara så ska de vara på riktigt!!
Framme i Hanoi 5.30 på morgonen möttes vi av den hårda trafiken och alla motorcyklar. T.u.t men tur är den att man är härdat efter kunming trafiken, så detta var en baggis. Lonley planet som vår guide genom stan haffa vi en taxi och peckade på ett hotell som verkade helt bra. "heart hotell" men vi blev avsläppta på "royal hotell istället, Vilket var ett väldigt fint hotell mitt i centrum.. Så vi gick in och deala om priset och alla där var jätte söta och hjälpsamma. Så vi blev kvar där i två nätter. Väl i Hanoi träffa vi på väldigt mycket backpackers, hjälp vart man än vände sig så var det en "turist.. galet. Kändes bra ändå på något sätt. Har bekanntat oss men en väldigt trevlig engelsk kille som bodde på vårt hotell, var en äkta lonley-travel-guy super skön. Sen så fick Lotta en beundrare efter sig på hotellet i receptionen. Han ville att hon skulle komma tillbaka någon gång. Har även träffat på mycket amerikanare som jobba som engelska lärare i Bangkok, men som nu var på en trip runt om.. Bekannta oss med två killar vid namn Brian och Max, super sköna och trevliga. Det blev en del shopping också, kul på jul, ska se om jag kommer ihåg allt, jag börja med att köpa fyra kaffekoppar, fyra bambuskålar samt två små, två kokosnöttskålar med äggskal innuti en svart säckväska, bordstabletter och ett vykort ja de var nog de.

På Onsdagmorgon lämna vi hanoi för att åka ut till kusten halong bay och cat ba island it is. haha! hjälp hela denna trippen ut kan bli en roman men jag får nog göra en kort version av den. Vår tourguide var en riktig entertainer, sjung michel jacksson låtar och försökte para ihop oss med ett gäng canadensare i 30 års åldern ingen hit direkt. För att inte stödja maffian på ön så var man tvungen att åka via tourguide och en travelagentur. Så vi fick se en grotta och en fiskeby påväg ut till cat ba island. Hela miljön påminde mig om pirates of the caribbean, med alla grottor, höga berg och grönt vatten. Väldigt niceee. Iaf. väl avsläppta på Cat Ba. Fick vi en bussfärd på 45 minuter genom djungeln och smala vägar med fladdermöss som flög runt bland skogens alla träd.. Hamna på ett tre stjärnit hotell, sen nästa dag var det stranden som hägra, OHHH! vad jag har längtat efter lite sol och bad, stranden var fantastisk med alla berg runt omkring.. Vi har levt på vårrullar och färsk mango juice hela vistelsen på Cat Ba. HAde en hel strand för oss själva, lite robinson känsla där, ödemark liksom.. Men ja nykär och smått förälskad i vietnam är bara förnamnet. Stannade på ön fram till lördagmorgon då vår 36 timmars resa hem igen till kunming påbörjades... Men den storyn kommer snart! för nu måste jag packa om för att packa till Dali och Lijang resan som ligger uppe i bergen norr ut i yunann provincen. Åker imorgon och kommer på lördagkväll..

Hörs då!
Hoppas ni har de bra.
Much love

En regnig torsdag..meeen sol väntar.

Molnen låg som ett grått täcke över kunming idag och de gör det fortfarande, har bara varit på nordica hela dagen. Börja kl 9 med konstnärlig fördjupning. Där ämnet var hörsel, gick runt i alla rum på nordica och skulle upptäcka nya ljud. Jag gick in för sökandet eller exprimentet lite väl mycket för klumpfot råkade knacka lite väl mycket i ena väggen så en tavla föll ner i golvet. (Fast då måste jag bara säga att den hängde inte speciellt stabilt.) De jobbiga med denna tavlan var att den är en del av konstutställningen imorgon. ups. Med de löste sig, behövde bara beställa ett nytt glas. Then, kl 10 var de kinesiska fram till 12, lunch en timme och sedan hade vi scenisk beredskap fram till 14.30. Kul,kul. Efter det så gjorde jag klart de sista på min redovisning som jag ska ha imorgon om dynastierna (sui och tang).

Men som sagt sol väntar inom de kommande dagarna, har höstlov nästa vecka så jag,lotta,ying sin, malin,viktoria och sara skall åka iväg till vietnamn på söndag:) Det blir en 12-timmars bussresa till gränsen byter av till ett tåg som åker till hanoi, där kommer vi att stanna i några dagar(my mision is silk market) and then åker vi nattåg ut till kusten till ett ställe som heter cat ba island där kommer vi att sova i små hyddor på stranden, hur låter det? sounds like a plan to me. MEN def. en utmaning, får testa på att backpacka lite. Vilket känns helt okej. Har alltid sagt att jag aldrig kommer bli en backpacker. Så jaaa. here we go. Får väl se om jag är lika excited efter resan...

so long,
uppskattar verkligen att ni läser min blogg, Ni är sötast!

Häng med the swedish fam.

Kom precis hem till min lya, har ätit middag med den svenska familjen som bor här i kunming. De hjälper till med kursen med ett ämne som heter, faith, life and dialog. Familjen kommer från sthlm och är mycket trevliga och mysiga, vi åt, spela lite spel och prata om livet i kina med allt vad de innebär. Det är verkligen grymt stark att flytta hit med hela familjen tre barn mellan 1-5 år. Jag är grymt imponerad, att installera en hel familj kan inte vara de lättaste i en helt ny miljö utan någon form av social trygghet. Men allt går.. 
De är konstigt att man har åkt runt halva jordklotet och sen så letar man efter svenska saker. Bevisar bara hur starkt man är rotad och vad man är van vid. Saknar mest det svenska frukostborde, har bestämmt mig att när jag väl är hemma så ska jag äta på hotellfrukost. ojes. Mitt pålägg den senaste tiden har varit banan, banan och åter banan.

En matupplevelse som jag tänkte dela med mig av var när jag skulle beställa nudelsoppa. Jag gick till ett hak runt hörnet av Nordica. Beställde nudlarna och gick min väg, nöjd att jag kunde göra mig förstådd. Men lyckligt ovetande att de hade porkfetolja i soppan. Första tuggan allt växte i munnen. Spykänslan var ett faktum. uek. Vad är då porkfetolja. Jo det är speciellt vanligt bland folket på landsbyggden, för att bevara hela grisen som man slaktar så använder man fettet till att göra olja på. Det var detta jag fick i min nudelsoppa. Inte så mys.

Nu måste jag skriva lite tecken.
so long hjärtan.

Your heart is free, have the courage to follow it.bilder:weheartit.com

Ser till hjärtan!

En uppmaning i vardagen. " Lyssna till ditt hjärta" En klysha men ack så viktig när man väl begrundar den. Låt inte människor komma emellan och påverka dig mot din vilja. Att du tappar bort vad ditt hjärta en gång sa, en gång slog för. Vem du VAR! vem du ÄR! det är inte rätt att mäniskor skall ta ifrån dig det som är unikt för just dig. För det var precis det som hände med mig. Det gör mig arg och besviken men mest ledsen.

Bevara vad som är unikt för dig, lyssna, begrunda men gå aldrig emot ditt hjärta, för där lägger du grunden för vem du ÄR!


bild:weheartit.com

RSS 2.0