| INTO THE WILD

I can't believe it took me this long to get my eyes over this movie, wow amazing. So much wisdom and inspiring in a tragic way. How a man just have this feeling of doing, going, finding is way in life and what his past has to do a lot of the way he see things and the dealing of his bitterness from his parents.

I have a new hobby and that is to collect all the good quotes from different movies..
here is some really good from this movie.
bless,

"When you forgive, you love, and when you love, God's light shines on you."


"You are wrong if you think that joy of life comes principally from human relationships. God's placed it all around us, it's in everything, in anything we can experience. People just need to change the way they look at those things."

"Some people feel like they don't deserve love. They walk away quietly into empty spaces, trying to close the gaps of the past."

| sju månader

Firades på en omgjord bar som låg helt öde på en kall och frusen gata, det var grått, kallt, smutsigt och luften var tung av avgaser och damm. Vi gick upp för en trappa, hade nämligen fått höra av en vän att det var just här man skulle hänga, en kinesisk folkmusikafton, så var namnet.

 

Vi kom in möttes av människor som satt helt tysta mannen hade precis börjat spela sin första låt. De kom ljud, jag hörde ett svagt ljud som sedan växte sig och blev allt starkare, ljudet kom från ett kinesiskt två strängar gitarr med ett munspel samt varvat med sång. Det var vackert vi satte oss på golvet nära den lilla scenen och försvann i de vackra tonerna.

 

Det var annorlunda så långt borta men så verkligt på samma gång, för jag befinner mig i det just nu! Just här!  Får ta del av en livshistoria en människas äventyr, önskan, längtan och strävan. Mannen samlar inspiration till sina låtar från olika resor och upptäckter som han gör främst från landsbygden.

 

Vi avslutade kvällen på camelbar, där de var helt andra rytmer. Live drums performance. Vilket jag gillar mer african drums i mina öron tack. Blev även inbjuden att åka både till Indien och Mexico när kvällen var slut, haha ja vi får väl se vart de bär av här näst.

 

Kärlek till er,

hoppas att ni hade en minst lika trevlig afton.

 


hi cherating !


im finding it

Inspiration, vart finner vi den? Det är naturligtvis olika från person till person. För mig så finner jag den i de mest enkla. Just här just nu.

 

Jag är rädd att ett frö i mig precis börjat gro. Där rötter sakta men säkert börjar sprida sig under jord. Ett frö som upptäcker mer och mer vad som inspirerar och skapar den kreativa själen ett liv. Nya människor, nya möten, nya tankesätt andra värderingar. Där kreativiteten ständigt är i rörelse och i nytänkande banor. Där tron och respekten för varandra och ödmjukhet med kärlek. Att vi som konstutövare tittar och observerar men också handlar därefter. Vår fiende är de som stänger in oss i en box, där lagar och regler styr själen. För att kunna känna total frihet i att skapa krävs mod och tro på sig själv och inse sitt värde. Det finns mönster, former och sätt att vara, ibland så märker vi dem inte förrän det är för sent. Det är viktigt att lyssna till sitt inre och inte styrs av de färdiga utsatta mönstren.

 

Vad drömde du om när du var liten? Vad fick dig att bli sådär lekfull och lycklig...? vem är de egentligen som sätter gränser! Kanske är de så att det är vi själva som är vår värsta fiende.. just because vi sätter upp ramar som vi ska hålla oss till.. en svår balans av att hitta och lämna att släppa och ge en balans just här just nu...

 

Våga släppa.


RSS 2.0